Közlenmiş Karnıyarık

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 patlıcan
120 gr. yağsız kıyma
1 soğan
3-4 diş sarmısak
1 domates (süslemek için ayrıca 2 dilim domates)
1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber)
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Küçük bir tencerenin içine konan iki yemek kaşığı sıvıyağda doğranmış soğan, sarmısak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün. Kıymayi ilave edin ve pişinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Patlıcanları boylamasına bıçak ile yarıp kayık şekline getirin. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Doldurulmuş patlıcanlara bir çay bardağı su ilave edin. Patlıcanların üzerini birer dilim domates ve sivir biberle süsleyin. Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT