Malzemeler: 2 patlıcan 120 gr. yağsız kıyma 1 soğan 3-4 diş sarmısak 1 domates (süslemek için ayrıca 2 dilim domates) 1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber) 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz, karabiber
Küçük bir tencerenin içine konan iki yemek kaşığı sıvıyağda doğranmış soğan, sarmısak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün. Kıymayi ilave edin ve pişinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Patlıcanları boylamasına bıçak ile yarıp kayık şekline getirin. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Doldurulmuş patlıcanlara bir çay bardağı su ilave edin. Patlıcanların üzerini birer dilim domates ve sivir biberle süsleyin. Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...