Patlıcan Musakka

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 5 adet orta boy patlıcan
375 ml. (1 1/ 2 su bardağı) zeytinyağı
45 gr. (3 çorba k.) margarin
300 gr. kuzu kıyması
100 gr. (bir büyük boy) soğan
400 gr. (2 adet) domates
200 gr. konkase domates
4 adet dolmalık biber (sap ve çekirdekleri ayıkladıktan sonra ikiye kesilmiş)
1/ 2 çay kaşığı tuz
karabiber
375 ml. (1 1/ 2 su bardağı ) et suyu ya da su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Önce fırını 175 °C` ye getirip , ısıtın. Patlıcanların kabuklarını soyup, iki santim kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üzerlerine tuz serpip , yaklaşık 20-30 dakika acı suyunun çıkmasını bekleyin. Sonra soğuk suyla yıkayıp , kurulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.Yağ kızınca patlıcanları alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Fazla yağlarını süzdürerek tavadan alın .Kağıt peçete üzerine çıkartın. Musakkayı pişireceğiniz fırın tepsisine kızarttığını patlıcanların yarısını dizin. Bir tencerede Sana`yı eritin. Yağ kızınca soğanı arasıra karıştırarak birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar sık sık karıştırarak kavurun. Konkase domates, tuz ve biberi ilave edin. Kaynar halde et suyunu ya da su koyup, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Ağır ateşte harç suyunu çekinceye kadar pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı koyunuz. Üzerine kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış domates ve biberi yerleştirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına sürüp, musakkayı 25 -30 dakika pişirin. Patlıcan musakkasını önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT