Keşkül

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 bardak süt
1 bardak şeker
1 çay bardağı badem
1 fincan pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 fiske tuz
1 fincan çam fıstığı veya Antep fıstığı.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bir kapta iç bademler kaynar suda birkaç dakika tutulur, sudan alınır, parmak uçlarıyla bademler bastırılarak kabuklarından çıkarılır. Bademlerin yarısı alınarak kaynamakta olan dört bardak süt ve şekere katılır. Pirinç unu, nişastayı bir çay bardağı soğuk su içinde ezip süte macun gibi akıtarak devamlı karıştırılır. Bir fiske tuz da katılır. Bu karıştırma yirmi dakika kadar tahta kaşıkla yapılır. Koyulaşıp, sakız gibi olunca kalan macun haline getirilmiş bademler ilave edilir. Bir iki dakika karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir, tabaklara alınır. Üzerine arzuya göre hindistan cevizi tozu, kavrulmuş çam fıstığı veya kavrulmuş tuzsuz Antep fıstığı serpilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT