Aşure

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 1 çay bardağı aşurelik buğday
1 kahve fincanı nohut
1 kahve fincanı kuru fasulye
15 adet kuru kayısı
1/2 kahve fincanı kuru üzüm
10 adet kuru incir
1 kahve fincanı fındık içi
1/2 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tatlandırıcı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ayıklayıp yıkadığınız buğdayı, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Bunlar piştikten sonra, hepsini biraraya alıp, üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kuru üzümü, kayısı, incir ve pirinci ilave edin. Bütün bu malzeme piştikten sonra, tatlandırıcıyı ilave edin. Karışımı ocaktan alın. Ilıklaşınca kaselere doldurun. Üzerine dövülmüş fındık ve tarçın serpip servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT