Kişi Sayısı: 4 Kişi
Pişme Süresi: 45 Dakika
Malzemeler: 2 armut (dikey olarak ortadan kesilmiş, çekirdekleri çıkarılıp ortası temizlenmiş)
2 çorba kaşığı esmer şeker (30 gr.)
1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr.)
4 adet çubuk tarçın (her biri 5 cm. boyunda)
1 paket vanilya
10 gr. taze zencefil (2 çay kaşığı kıyılmış) yoksa 1 çay kaşığı kuru zencefil
4 mürdüm eriği kurusu (çekirdekleri çıkmış, ikiye ayrılmış)
1 1/2 çorba kaşığı siyah kuru üzüm (25 gr.)
1 1/2 çorba kaşığı sarı kuru üzüm (25 gr.)
1 1/2 çorba kaşığı kuş üzümü (25 gr.)
1/2 portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı pekmez veya dut pekmezi
2 su bardağından biraz fazla elma suyu (625 ml.)
1 çorba kaşığı erik marmeladı
Yağlı kâğıt