Kağıtta Armut Tatlısı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 armut (dikey olarak ortadan kesilmiş, çekirdekleri çıkarılıp ortası temizlenmiş)
2 çorba kaşığı esmer şeker (30 gr.)
1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr.)
4 adet çubuk tarçın (her biri 5 cm. boyunda)
1 paket vanilya
10 gr. taze zencefil (2 çay kaşığı kıyılmış) yoksa 1 çay kaşığı kuru zencefil
4 mürdüm eriği kurusu (çekirdekleri çıkmış, ikiye ayrılmış)
1 1/2 çorba kaşığı siyah kuru üzüm (25 gr.)
1 1/2 çorba kaşığı sarı kuru üzüm (25 gr.)
1 1/2 çorba kaşığı kuş üzümü (25 gr.)
1/2 portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı pekmez veya dut pekmezi
2 su bardağından biraz fazla elma suyu (625 ml.)
1 çorba kaşığı erik marmeladı
Yağlı kâğıt

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Fırını 175 °C`de ısıtın. Yağlı kâğıdı her bir armutu 2 kere saracak büyüklükte kesin. Armutları yağlı kâğıdın üzerine oturtun. Üzerlerine tereyağını eşit miktarda sürün ve esmer şekeri eşit miktarda serpin. Çeyrek su bardağı elma suyunu da armutların üzerine paylaştırın. Yağlı kâğıdı, armutlara açılmayacak şekilde sarın ve fırında 40 dk. pişirin. Armutlar pişerken kalan tüm malzemeyi birleştirip, bir taşım kaynatın. Ateşin altını söndürün ve armutlar pişene kadar bu karışımı bekletin. Armutlar piştikten sonra kâğıtların üstünü bir bıçakla artı şeklinde keserek açın. Beklettiğiniz karışımı armutların üzerine dökün ve kâğıtta servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT