Malzemeler: 2 adet orta boy ayva 6 yemek kaşığı toz şeker 2 parça kabuk tarçın (tırnak büyüklüğü) 4-5 adet karanfil 4 adet yumurta akı 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ayvaları yıkayıp boylamasına ortadan ikiye bölünüz. Çekirdek yataklarını çıkartınız. Kabukları ile yaklaşık 0.5 cm kalınlığında şekillerini bozmadan ince ince dilimleyiniz.
Ayvaları dibine fırın kağıdı yayılmış fırın kabına kabuklu kısımları alta gelecek şekilde yan yana diziniz. Üzerlerine birer buçuk kaşık toz şeker koyunuz. Tarçın kabukları ile karanfilleri serpiştiriniz.
Fırın kabı üzerini folyo kağıdı ile kapatınız ve önceden 200˚C kızdırılmış fırına sürünüz.
Yaklaşık 25-30 dakika sonra ayvalar su saldığında ve de kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde kabı fırından alınız. Folyoyu kaldırınız.
Ayvalar pişerken yumurta aklarını pudra şekeri ile beyazlaşıp katılaşıncaya kadar iyice çırpınız ve ayvalar fırından çıkar çıkmaz çırpılmış akları ayvaların üzerine taksim ediniz. Kabı tekrar sadece üst kısmını çalıştırdığınız sıcak fırına sürünüz.
Yumurta akları hafif kızarınca kabı fırından alınız.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...