Tarçınlı Armut

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 6 armut (150’şer gram)
60 ml. limon suyu
750 ml. beyaz şarap
4 adet çubuk tarçın (5’er cm. uzunluğunda)
80 gr. şeker
1/2 limon kabuğu
250 ml. süt
1/2 paket vanilyalı puding
6 top çikolatalı dondurma

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Armutları soyun, çekirdekli kısımlarını oyarak çıkartın.
20 ml. limon suyunu armutların üzerine serpiştirin, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye yerleştirin.
Beyaz şarabı, tarçınları, şekeri, limon kabuğunu ve 40 ml. limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın, üstü kapalı olarak orta ateşte 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. 150 ml. pişme suyundan ayırın, armutları kalan suyun içinde bir gece bekletin.

150 ml. pişme suyu, süt ve vanilyalı pudingi devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Kaseye alın, soğumaya bırakın. Armutları iyice süzdürün, sos ve dondurma ile servis yapın.
Pişirilerek hazırlanan armutlar ekşi ve sert olmalı. Soyduğunuz meyvelere kararmamaları için hemen limon suyu sürülmeyi unutmayın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT