Kişi Sayısı: 4 Kişi
Pişme Süresi: 30 Dakika
Malzemeler: Bulamaç sos için malzeme:
180 gr. un
185 ml. süt
30 gr. rafine yağ
2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
50 gr. tozşeker, az tuz
Yumurta beyazı ve şeker hariç diğer malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırarak birbirine yedirin. Çok karıştırmayın ki hamur özleşmesin. Sosu kullanacağınıza yakın yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde biraz tozşeker ve yarım limon suyu ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpın ve ağır ağır sosa yedirin.
Vişne sos için malzeme:
150 gr. vişne püresi
1 çay fincanı vişne suyu
100 gr. toz şeker
1/2 limon suyu Varsa 1 çorba kaşığı glikoz
Malzemelerin tümünü ağır ateşte kaynatıp, soğutun. Sosunuz hazır olacaktır.