Zeytinyağlı Ala Sebze

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 orta boy soğan
350 gr. patlıcan
1/2 kg. kabak 1/2 kg. domates
1 yeşil çarliston biber
1 kırmızıbiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı (60 ml.)
2 diş dövülmüş sarmısak
3 çorba kaşığı taze kıyılmış fesleğen
2 çorba kaşığı taze veya kuru kekik
2 çorba kaşığı maydanoz
2 çorba kaşığı taze nane
2 çorba kaşığı domates püresi
2 taze soğan
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Patlıcanları önce dörde kesin, sonra iri küpler halinde doğrayarak, tuzlu suda bekletip yıkayın. Kabakları robotta dilimleyin. Domateslerin kabuklarını çıkartın ve büyük küpler halinde kesin. Çarliston biberleri uzun şeritler halinde kesin. Zeytinyağını tencerede ısıtın, taze soğan ve sarmısakları 5 dk. kadar kavurun. Soğanlar yumuşamalı, ancak renkleri koyulaşmamalıdır. Kavrulmuş soğanlara diğer bütün malzemeleri ilave edip 2-3 dk. sote edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 30-40 dk. kadar orta ateşte pişirin. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT