Zeytinyağlı Biber Dolması

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 1 kg. dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
3 adet büyük boy soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı kuru üzüm
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
3 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay bardağı karabiber
1 çay bardağı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sogan ve maydanozu ince kiyin. Domatesi kucuk kup seklinde dograyin.
Pirinci ayikladiktan sonra uzerine sicak su dokup 20 dakika bekletin.
Dolmanin icini hazirlamak icin, sogan, maydanoz ve domatesi siviyagda kisa bir sure kavurun. Nane, yeni bahar, karabiber, kirmizbiber, tuz ve toz sekeri ekleyip karistirin. Pirinci ilave edin. 2 su bardagi su ekleyip, pilav gibi pisirin. Zeytinyagini ilave edip karistirin.
Dolmalik biberleri yikayin. Uzerlerini kesip, iclerini temizleyin.
Biberleri hazirladiginiz icle doldurun.
Bir tencereye su doldurup kaynatin. Dolmalari delikli bir tencereye ya da tel kevgire dizin. Delikli tencereyi veya kevgiri su kaynayan tencerenin uzerine oturtup, dolmalari buharda pisirin.
Zeytinyagli biber dolmasini soguk olarak servis yapin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT