Müzisyen bir ailede doğan Baturay Yarkın, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü’nü birincilikle kazanarak 7 yaşında müzik eğitimine başlamıştır. 12 yıl süren yarı zamanlı konservatuvar eğitimini, lisans derecesiyle mezun olarak tamamlamıştır. 13 yaşında iken Prof. Meral Yapalı ile “Avrupa Genç Piyanistler Yarışması”na hazırlanmış; Makedonya’nın Bitola şehrinde gerçekleşen yarışmada kendi yaş kategorisinde Avrupa üçüncülüğü elde etmiştir. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (İng.) bölümünde tamamladıktan sonra, 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Teorisi ve Kompozisyon bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Aynı yıl Bahçeşehir Üniversitesi Caz Okulu Sertifika Programı’nı burslu olarak kazanmış; burada, caz müziğini ve caz müziğinde piyano icrasının inceliklerini pratik ve teorik olarak öğrenmeye başlamıştır. Aynı dönemde, tango müziği ve tango müziğinde piyano icrası üzerinde derinlemesine çalışmıştır. 2015 yılında, Erasmus Değişim Programı ile 2 dönem Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan Codarts University for the Arts müzik okulunun Caz Müziği Akademisi ve Dünya Müzikleri Akademisi Arjantin Tango Müziği Bölümü’nde eğitim görmüş; “Association Européenne des Conservatoires” tarafından düzenlenen “Pop and Jazz Platformu, 2016 Rotterdam” etkinliğinde Codarts’ı temsil etmiştir. Türkiye’ye döndükten sonra 2017 yılında yüksek lisansını; 2022 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuvarı Müzik Anasanat Dalı’nda Doktora / Sanatta Yeterlik çalışmasını tamamlamıştır. 2018 yılından itibaren, İ.Ü.D.K. bünyesindeki Caz Anasanat Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra Türkiye, Avrupa, Uzak Doğu ve A.B.D.’nin çeşitli şehirlerinde konser ve atölye çalışmaları gerçekleştirmiştir. 2017 ve 2018 yıllarında dünyaca ünlü çellist Yo-Yo Ma’nın kurduğu Silk Road GMW’a katılmış ve A.B.D.’de Grammy ödüllü müzisyenlerle konserler vermiştir. 2011 yılında Ara Dinkjian, Sokratis Sinopoulos ve Arto Tunçboyacıyan ile Aya İrini’de özel bir konser vermiştir. “2013 Türk-Çin yılı” kapsamında Çin’in Pekin ve Şangay kentlerinde yapılan kültürel etkinlikler çerçevesinde, Yarkın Türk Ritm Grubu ile Kültür Bakanlığı Senfoni Orkestrası’na eşlik etmiştir. 2014 yılında 21. İstanbul Caz Festivali’ne üçlüsü ile katılarak Genç Caz sahnesinde takdir toplamıştır. Akbank Caz Festivali, İstanbul Caz Festivali, Borusan Müzik Evi, İş Sanat, CRR ve Salon İKSV gibi Türkiye’nin saygın caz festivalleri ve konser salonlarında performanslar sergilemiştir. Yarkın’ın ellerinin kalıbı, 26. İstanbul Caz Festivali kapsamında “Caza Dokunan Eller” sloganıyla yaratılan heykellerde kullanılmıştır.
OTRA ile Hollanda’nın birçok konser salonunda, Arjantin Tangoları icra etmiştir. 2016’da CRR’de gerçekleşen “Louis Armstrong’dan, Astor Piazzolla’ya Yeni Yıl Konseri”nde sahneye çıkmıştır. Piyanist olarak yer aldığı TangEsta grubu, Arjantin’de düzenlenen bir tango festivaline katılan ilk Türk tango orkestrası olmuş ve tango dünyasının en prestijli etkinliklerinden 15. TanGO TO İstanbul festivalinde yer almıştır. Kardeşi klasik kemençe sanatçısı Nağme Yarkın ile 2016 yılında kurdukları Yarkın Duo ve Baturay Yarkın Trio & Nağme Yarkın olarak yurtiçi ve yurtdışında konserler vermektedir. Yarkın Duo ile, 17. Boston Türk Film & Müzik Festivali kapsamında Boston Üniversitesi’nde konser vermiş ve Berklee College of Music’te “Türk Müziğinde Makamlar, Usuller, Formlar ve Ritmik Kalıplar” başlıklı atölye çalışması gerçekleştirmiştir. Yarkın Duo olarak Hırvatistan, İngiltere ve Arnavutluk’taki; dörtlüsüyle Hollanda, Monaco ve Karadağ’daki caz festivallerinde yer almıştır. Yarkın, “Anadolu’nun Renkleri” albümü/projesiyle T.C. Kültür Bakanlığı Genç-Des tarafından desteklenerek Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 15 üniversitede açıklamalı konserler vermiş ve önemli bir kültürel görev üstlenmiştir. Diskografisinde 7 kişisel albümü ve katkı sağladığı birçok albüm bulunmaktadır.
Bu akşam genç vokalist Rüzgar Yıldırım konuk olarak sahne alacak.