Bıyıkoğlu & Tuncer & Musluoğlu Trio

Bıyıkoğlu & Tuncer & Musluoğlu Trio

Tarihler: 09 Ekim 2024 Çarşamba ~ 09 Ekim 2024 Çarşamba 21:30 - 23:50

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 650 TL

Nereden Alınır: https://nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2024 ~ Eki 9, 2024

Kaan Bıyıkoğlu / Caz müziği ile Ankara Fen Lisesinde öğrenci olduğu yıllarda ilgilenen Kaan Bıyıkoğlu ODTÜ’de lisans ve yüksek lisans öğrenimi sırasında Prof. Semra Kartal ile piyano çalıştı ve bir yandan da Tuna Ötenel, Yıldız İbrahimova, Yahya Dai ve Kürşat And gibi Türk cazının önde gelen isimleriyle sahne aldı. “J.S. Bach Stilinde Koral Armonizasyonu İçin Bir Markov Modeli” başlıklı teziyle ODTÜ Enformatik Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. Aynı dönemde Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında David Ezra Okonşar’ın öğrencisi olarak klasik piyano alanında yüksek lisans yaptı. 2006 yılında caz çalışmaları için Hollanda’ya taşındı ve Rotterdam Konservatuvarında Kris Goessens ve Rob van Bavel ile caz piyano ve armoni, Ilja Reijngoud ile kompozisyon ve orkestrasyon çalıştı. Barry Harris, Charlie Haden, Peter Erskine, Jason Moran, Miguel Zenon, Antonio Farao, Baptiste Trotignon, Luis Perdomo, Dado Morani ve Misha Alperin’in atölyelerine katıldı. Hollanda, Belçika, Almanya, Macaristan, Kosova, Tayland, Laos ve KKTC’de çeşitli festival, konser, radyo ve televizyon yayınları ve albüm kayıtlarında yer aldı. 2013 yılında Türkiye’ye dönen Kaan Bıyıkoğlu 2013-2015 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalında piyano ve armoni dersleri verdi. 2023 yılında İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nden doktora derecesini aldı. 2015 yılından itibaren müzik yaşamına İstanbul’da devam etmektedir.

Cem Tuncer / Gitarist, besteci, aranjör ve yapımcı Cem Tuncer 1978 yılında doğdu. 1997 yılında Akademi İstanbul Caz Bölümü’nde okudu. Ardindan İstanbul Bilgi Üniversitesi Kompozisyon Bölümünden mezun oldu. Yurt ici ve Yurt dışında birçok Caz Festivalinde ve konserlerde değerli müzisyenlerle çaldı. Ödüller aldı. Birçok Türk filmi ve dizisi için beste yaptı. Tuncer halen pek çok mekanda çalmakta, turnelere çıkmakta ve film müziği kariyerine devam etmektedir. İsmini taşıyan Dörtlüsü, Nazdrave, Elif Çağlar Muslu, Zuhal Olcay, Jülide Özçelik ile konserler veren sanatçı stüdyo müzisyeni, aranjör ve yapımcı olarak üretmeye devam etmektedir. 2008 yılından beri TRT Big Band’in üyesi olsan sanatçının ‘Intro‘ adlı teklisinden sonra Ricky Ford’un eşlik ettiği ilk caz albumü ‘Alright!‘ 2019 yılında yayınlandı. Sanatçı halen TRT Band’in şefidir.

Ozan Musluoğlu 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik bölümünde kontrbas eğitimine başladı. Volkan Hürsever, James Lewis, Kürşat And ile farklı dönemlerde çalıştı. Marc Johnson, David Friesen, Dominique Lemerle, Robert Balzar ve Dwayne Burno gibi ünlü kontrbasçılarla workshoplar yaptı. Rec Jazz etiketi ile 2009 yılında ilk albümü “Coincidence”ı çıkardı. 2011 yılında ikinci albümü “40th Day”i Equinox Music etiketiyle çıkardı. Yine bestelerden oluşan bu albümde trompette Jeremy Pelt, tenor saksofonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green yer aldı. 2012 yılında üçüncü albümü “My Best Friends Are Pianists”i Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli 12 caz piyanistiyle birlikte Equinox Music etiketi ile çıkardı. 2015 yılının şubat ayında; son albümü “My Best Friends Are Vocalists”i Sony Music etiketiyle çıkardı ve aynı yıl Itunes tarafından yılın en iyi caz albümü seçildi. 2023’te caz tarihinin en usta kontrbasçılarının bestelerini yorumladığı “Nine” isimli albümünü çıkardı. Albümde yine trompette Jeremy Pelt, piyanoda Danny Grissett, saksofonda Engin Recepoğulları ve davulda Ferit Odman yer aldılar. Joy Voeth ”I Wish You Love”, Kenan Doğulu “Ihtimaller” albümlerinin prodüktörlüğünü yapıp kayıtlarında kontrbas çaldı. Çalışmalarına Cem Tuncer’in şefliğini yaptığı TRT Big Band ile aktif olarak devam etmektedir.

Kaan Bıyıkoğlu (p),
Cem Tuncer (g),
Ozan Musluoğlu (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT