İçinde Bir Bağ

İçinde Bir Bağ

Tarihler: 27 Eylül 2024 Cuma ~ 21 Aralık 2024 Cumartesi

Yer: Bozlu Art Project Şişli

Adres: Mongeri Binası, 19 Mayıs Mahallesi Dr. Şevket Bey Sokak No:5 Şişli İstanbul

Telefon: 212 233 72 33

Faks: 212 219 82 22

Web: http://www.bozluartproject.com/

E Posta: contact@bozluartproject.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 27, 2024 ~ Ara 21, 2024

Temeli 1970’li yılların sonlarında atılan Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu, belirli aralıklarla düzenlenecek tematik sergilerle yeniden izleyicilerle buluşuyor. İbrahim Cansızoğlu küratörlüğünde gerçekleşecek yeni koleksiyon sergisi İçinde Bir Bağ, bir araya getirdiği kırkı aşkın eserle, sanatçılar arasındaki karşılıklı aktarımları ve türler arası geçişkenlikleri araştırıyor.

Geç dönem Osmanlı resminden güncel yapıtlara uzanan ve Türkiye sanat tarihindeki dönüm noktalarını bütüncül bir yaklaşımla kapsayan Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu, çoğul okumalara olanak tanıyan yapısıyla yeni sergilere kaynaklık ediyor. Koleksiyon, 2022 yılında Dr. Özlem İnay Erten küratörlüğünde gerçekleşen ve kronolojik bir yöntemle hazırlanan “Hayal Fanusu” başlıklı serginin ardından tematik bakış açılarıyla düzenlenecek bir dizi sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu’ndan yola çıkarak tasarlanan tematik sergi İçinde Bir Bağ, 27 Eylül-21 Aralık tarihleri arasında Mongeri Binası’nda gerçekleşecek. Sergi, ismini Burhan Uygur’un bir otoportre çalışmasında yer alan “İçimde bu hayata karşı bir bağ varsa yine bu hayata karşı hilesiz ve hurdasız bir çözümü ispat içindir.” cümlesinden alıyor. Küratörlüğünü İbrahim Cansızoğlu’nun üstlendiği İçinde Bir Bağ, koleksiyonda yer alan sergilenmemiş eserlerin yanı sıra sergi için üretilen çalışmaları içeriyor.

İçinde Bir Bağ, Türkiye sanat tarihinde kendine özgü tarzlarıyla öne çıkan, geliştirdikleri estetik anlayışla akımların ve kategorilerin sınırlarını aşındıran sanatçıların eserlerinden oluşan bir seçki sunuyor. Yansıma ve yansıtma mekanizmaları hem fiziksel hem de psikolojik metaforlar olarak sergideki eserleri birbirine bağlayan temel aksları teşkil ediyor. Sanatçıların kendi imgelerini kâğıda veya ahşaba yansıtarak kurguladıkları otoportreler, insana has özellikleri primatlar dışında en çok yansıttığına inanılan türlerden biri olan evcil kediler, insan ve hayvan bedenlerini oluşturan uzuvları akışkan biçimlerde yeniden organize eden kompozisyonlar serginin takip ettiği izlekler arasında yer alıyor. İçinde Bir Bağ, benlik algısının oluşumunda insanın diğer canlılar ve nesnelerle kurduğu ilişkilerin rolü teması etrafında şekilleniyor.

Sergide yer alan sanatçılar arasında Şemsi Arel, İlgen Arzık, İlhan Berk, Cihat Burak, Server Demirtaş, Abidin Dino, İsmet Doğan, Evren Erol, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Can Göknil, Mehmet Güleryüz, Bahriyeli İsmail Hakkı, Demet Kaya, Komet, Zühtü Müridoğlu, Meliha Sözeri ve Burhan Uygur bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT