Bagajdaki Balta

Bagajdaki Balta

Tarihler: 13 Kasım 2024 Çarşamba ~ 14 Kasım 2024 Perşembe 20:00

Yer: Alan Kadıköy

Ücret: SALON - ₺600,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi Kadıköy İstanbul

Telefon: (216) 414 38 00

Web: https://alankadikoy.com/

E Posta: alankadikoy@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2024 ~ Kas 14, 2024

Yiğit Sertdemir’in özlenen kaleminden yepyeni bir oyun

Pek çok ödül sahibi yazar, yönetmen, oyuncu, sahne tasarımcısı Yiğit Sertdemir, beş yıllık bir aradan sonra kaleme aldığı ilk oyunla festivalde. Bir zamanlar yaşanmış ve olamamış bir aşkın özneleri bir gece vakti park edilmiş bir arabanın önünde buluşur ve geçmiş, bugün, yarın konuşulurken zamanlar, kişiler, türler birbirinin içine girer. “Belirsizlik, uçurumdan atlayıp aşağı düşememek gibi bir şey” olur ve bagajda gerçekten bir balta olup olmadığı sorusu da havada asılı durur.

“Sonra bir kantin pineklememde bunu gördüm. İkinci kişiyi. Yakışıklı değil. Fiziği falan yalan. Ama aydınlık. Bu yani. Tam yirmi üç yıldır, tanımlayacak başka sözcük bulamadım o ilk gördüğümdeki halini. Aydınlık. Yani sana bulaşır, öylesine parıldayan. Hayat var, doluca. Gülümseyince etraf da uçuşuyor falan. Yadırgatıcı bir hâl. Öyle bakakaldım buna. O da bakakalmama bakakaldı. Bakıştık. Seviştik. Ayrıldık. O evlendi. Sonra ben. Çocuğum da var. Şimdi yirmi sene sonra görüşeceğiz. Bu.”

Kumbaracı50 kurulduğu 2009’dan bu yana her sezon repertuvarına kattığı yeni yapımlarla ülkemizin en üretken özel tiyatrolarından biri; ayrıca Beyoğlu’ndaki az sayıda sahneden biri olarak farklı topluluklara ve performanslara da evsahipliği yapıyor. Bagajdaki Balta topluluğun 51. yapımı, Yiğit Sertdemir’in ise kaleme aldığı 16. oyun. Kumbaracı50’nin kurucularından ve halen sanat yönetmenliğini yürüten Yiğit Sertdemir İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosunda da yer alıyor. Tiyatroseverlerin beğeniyle takip ettiği sanatçı, Savaş Dinçel, Ekin Yazın Dostları, Üstün Akmen ve Direklerarası Tiyatro Ödüllerinde birçok kez Yılın En İyi Yönetmeni seçildi.

2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Pınar Güntürkün ile sahnelerin olduğu kadar ekranların da sevilen siması Aziz Caner İnan’ı buluşturan Bagajdaki Balta prömiyerini festivalde yapıyor.

Yazan, Yöneten: Yiğit Sertdemir
Işık Tasarımı: Yiğit Sertdemir
Dekor Tasarımı: Başak Özdoğan, Yiğit Sertdemir
Kostüm Tasarımı: Başak Özdoğan
Efekt, Müzik: Emrah Can Yaylı
Koreografi: Özge Midilli
Oynayanlar: Pınar Güntürkün, Aziz Caner İnan

Süre:
Yaklaşık 70’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı: +18ı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT