Savaş ve Barış I.Bölüm

Savaş ve Barış I.Bölüm

Tarihler: 31 Ekim 2024 Perşembe ~ 31 Ekim 2024 Perşembe 15:00 - 20:00

Yer: Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - ₺450,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Harbiye Mah. Gümüş Cd. No:3 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 455 39 19

Web: https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 31, 2024 ~ Eki 31, 2024

Bu yıl festivalin küratörlüğünü de üstlenen Mehmet Birkiye’den yine ses getirecek bir oyun

Dünya edebiyatının başyapıtlarından, Napolyon Savaşlarının ortasında üç aristokrat ailenin aşk, dostluk, ihanetle örülü hikâyesini anlatan Savaş ve Barış, Helen Edmundson’un uyarlamasıyla Mehmet Birkiye’nin rejisinde tüm ihtişamını korurken Tolstoy’un Rusya’sından günümüz toplumlarına geçerliliğini yitirmeyen temaları merkezine alıyor.

Birkiye, Tolstoy’un Savaş ve Barış’ta olağanüstü karakterler yarattığını belirterek, “Bu karakterler Dionysosçu kaosun, arzuların, tutkuların, hırsların içinde çıkış yolu arayan varlıklardı. Ama sonunda hepsi yapay bir ahlakın içerisinde barışı, dengeyi sağlamaya mecbur bırakıldılar” diyor. Savaş ve Barış I. Bölüm, bu olağanüstü karakterlerden bazılarının anavatanlarından kopmamaya çalışırken onunla birlikte sürüklenişlerini tüm dramatikliğiyle anlatıyor. Sonsuz bir döngüyü ifade etmek üzere iki bölüm olarak tasarlanan oyunda umut kayboluyor ve tekrar yeşeriyor, denge bozuluyor ve tekrar kuruluyor.

Mehmet Birkiye’nin yönettiği Vişne Bahçesi ile 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Oyunu kategorisindeki ilk ödülünü kazanan Kocaeli Şehir Tiyatroları, bu yıl Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi ile yedi dalda aday olduğu Afife Tiyatro Ödülleri’nde bir kez daha Yılın En Başarılı Oyunu dâhil üç ödül kazandı. Anadolu’nun ilk ödenekli tiyatrosu olan topluluk, kurulduğu 1997 yılından bu yana 183 farklı yapımla milyonlarca seyirciye ulaştı. Sadece oyunculuğu ve yönetmenliğiyle değil, akademisyen olarak da ülkemiz tiyatrosuna katkıları nedeniyle geçtiğimiz yıl kendisine İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü verilen ve bu yıl festivalin küratörlüğünü üstlenen Mehmet Birkiye Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda yine çok ses getirecek bir oyuna imza atıyor.

Kaderimize ve faniliğimize razı mı olmalıyız, yoksa sonuna kadar mücadele mi etmeliyiz? Adalet ve özgürlük adına başlayan hareketler sürdürülebilirlikleri uğruna yozlaşmaya mahkûm mudur?

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI

Yazan: Lev Tolstoy
Oyunlaştıran: Helen Edmundson
Çeviren: İpek Özgüven
Yöneten, Dramaturg: Mehmet Birkiye
Dekor Tasarımı: Efter Tunç
Kostüm Tasarımı: Çevren Sarayoğlu
Hareket Eğitmeni, Koreografi: Tuğçe Ulugün Tuna
Müzik: Fırat Akarcalı
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Görsel Tasarım: Aktürk Aksoy
Kukla Tasarımı: Ayten Öğütçü
Ses Tasarımı: Ahmet Tanık
Işık Uygulatma Sorumlusu: Cafer Yiğiter
Tasarım Koordinatörü: Emine Kaynak Yıldırım
Repetitör: Asel Aklın Ezgütekin
Yönetmen Yardımcıları: Bülent Baytar, Su Özdemir, Sevcan Kuş
Oynayanlar: Cüneyt Gürbüz, Emre Işık, Serhat Güzel, Zeynep Özan, Başar Alemdar, Büşra Özdemir / Asena Keskinci, Ahmet Buğra Karakoyun, Ezgi Özbalı, Fatih Sevdi, Ata Şimşek, Nursel Çeliktürk, Tekin Ezgütekin, Sezen Düzakar Çetindaş, Çağrı Mengüç, İlker Bağlam, Tunç Efe, Semih Eraslan, Umut İsfen
Koro: Sevcan Kuş, Su Özdemir, Çağla Budak Akarsu, İlyas Akbulut, İbrahim Aydın
Süre: Ara dâhil yaklaşık 150’ sürer
Yaş Sınırı: +13

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE: Saat 15.00'teki matine seansında salon kapasitesinin büyük bir bölümü öğrencilere ayrılmıştır. Eczacıbaşı Genç Biletlerinizi alırken matine seansına öncelik verebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT