Avrupa'nın Yıldızları Almanya - Polonya - Çekya - Avusturya - Liechtenstein - İsviçre - İtalya Turu

Avrupa'nın Yıldızları Almanya - Polonya - Çekya - Avusturya - Liechtenstein - İsviçre - İtalya Turu

Gezi Rehberi Avrupa'nın Yıldızları Almanya - Polonya - Çekya - Avusturya - Liechtenstein - İsviçre - İtalya Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Berlin - Wroclaw - Prag - Salzburg - Münih - Bregenz - Bodensee - Maienfeld - Zürih - Luzern - Lugano - Milano - Bologna

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Berlin - Bologna - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 5, 2024 ~ Eki 12, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Berlin

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde 05.00’da hazır bulunulması. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayolları’nın TK 1721 sefer sayılı uçuşu ile saat 08:50 de Berlin’e  hareket ve yerel saat ile 09:45’de Berlin’ varış. Bagaj ve pasaport işlemleri sonrası havaalanından çıktıktan sonra şehir turumuza başlıyoruz. Alman klasisizminin en güzel örneklerinden şehrin en tanınmış simgesi Brandenburg Kapısı, 2.711 adet beton bloktan oluşan Yahudi Soykırımı'nda hayatını kaybetmiş Yahudilere adanan anıt mezar Holocaust Anıtı, "Goldelse" isimli dev Victoria’sıyla Zafer Sütunu, oldukça enteresan ve etkileyici Parlamento Binası Reichstag, Berlin'in en tanınmış bulvarı olan Unter den Linden ve içinde eski Almanya şansölyesi ve krallarının mezarlarının bulunduğu etkileyici Berlin’in en çok ziyaret edilen noktalarından Berliner Dom yani Berlin Katedrali. Berlin Katedrali,modern mimarinin muhteşem örneklerin bulunduğu Postdamer Platz, Batı Berlin'in merkezi ve sayısız dükkân ve alışveriş merkezi barındıran Kurfürstendamm, Doğu ve Batı’yı ayıran en önemli kontrol noktası ve tüm soğuk savaşın geriliminin en yüksek noktada olduğu yer Checkpoint Charlie, Berlin Duvarı’nın 1316 metrelik parçası üzerinde tüm dünyadan sanatçıların, kendi tarzlarında barışı ifade özgürlüğünü, umudu, insanlığı ve savaş karşıtlığını anlattıkları 101 duvar resmi bulunduğu East Side Gallery (Doğu Yakası Galerisi) Berlin’in ulaşım merkezi olmasının yanı sıra tepesinde çok güzel şehir manzarası sunan TV kulesinin bulunduğu Alexanderplatz,  ile şehir gezimizi tamamlıyoruz. Verilen serbest zaman sonrası otelimize hareket ve otelimize yerleşme. Konaklama otelimizde.

2. Gün

Berlin - Wroclaw

Sabah kahvaltısı sonrası Berlin’den ayrılarak Polonya’nın en şirin şehirlerinden olan, 2016 yılının Avrupa Kültür Başkenti Wroclaw’a doğru hareket ediyoruz. Öğle saatlerinde varacağımız Oda Nehri kıyısındaki bu muhteşem kent, kelimenin tam anlamıyla bir tablo. Nazlı nazlı akan nehir, kentin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş 200’den fazla cüce heykeli, görüntüye giren her şeyin fotoğraf makinelerini şaşırtacağı Rynek Meydanı, muhteşem köprüler, zamanı durduran tarihi evler, rüyaları süsleyecek kadar renkli Plac Solny’deki Çiçek Pazarı,  Eski Şehir bölgesinin en yüksek binası St. Elizabeth kilisesi, hediyelik eşya, heykel, resim galerileri, mağazalarıyla dolu Stare Jatki, kentin en eski bölgesi olan Ostrow Tumski görüldükten sonrası otelimize hareket ve otelimize yerleşme. Konaklama otelimizde.

3. Gün

Wroclaw - Prag

Sabah kahvaltısının ardından, gezerken kendinizi Orta Çağ’da gibi hissedeceğiniz mistik ve romantik Prag şehrine doğru hareket ediyoruz. Öğleden sonra masal kitaplarından fırlamış şehir Prag’ dayız. Sokaklarda at arabaları ve at nalı sesleri, her saat başı görsel bir şölen tadında gösterisini tamamlayan Astronomik Saat, tramvaylar, gözümüzün çok da aşina olmadığı türde klasik arabalar, gotik ve barok mimarinin cezbedici gösterişi ve olmazsa olmaz birbirinden maharetli sokak sanatçıları, ressamlar, karikatüristler ve el sanatı ustaları, şehrin simgesi adeta açık hava müzesi gibi her köşe başı heykellerle bezenmiş Karlov Köprüsü. Prag şehir turumuzda  asırlarca süren kraliyet iktidarının ihtişamlı bir hatırlatıcısı niteliğindeki, bütün kenti panoramik bir açıyla gören muhteşem manzaralı konumuyla Hradcany (Kale Bölgesi) ve Prag Kalesi, geniş ve ürkütücü ön cephesiyle sayısız ulusal hazineyi barındıran St. Vitus Katedrali, dünyaca ünlü yazar Kafka’nın Evi, Ortaçağdan barok yapılara kadar uzanan etkileyici bir mimari zevkle donatılmış, mimari başyapıtlarının bulunduğu kentin en işlek yerlerinden Eski şehir meydanı, , Prag’ı ikiye ayıran, 14.yüzyılda inşa edilmiş Vitava Nehri görülecek yerler arasındadır. Prag şehir turumuz sonrası serbest zaman ve otelimize hareket. Konaklama otelimizde.

4. Gün

Prag - Salzburg

Sabah kahvaltısından sonra Mozart’ın notalarının yükseldiği Salzburg’a hareket ediyoruz.Öğle saatlerinde Salzburg a varışımızı takiben  Salzburg’un en önemli ve en gözde yerlerinden 900 yıllık tarihe sahip Avrupa’nın en büyük kalesi Festung Hohensalzburg (dışardan), çiçekler ve birbirinden etkileyici heykellerle donatılmış sahip Mirabell Sarayı bahçesi, Orta Çağ, Barok ve Rönesans dönemine ait binaların bulunduğu eski şehir ve Ressidence Meydanı, aşıkların aşklarının sonsuza dek sürmesi için, dileklerini yazdıkları kilitlerin asıldığı Makartsteg Köprüsü, kuşların ve nehrin sesi ile oluşan mükemmel senfoniyi banklarda oturarak iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Salzburg şehrini ikiye ayıran Salzach nehri, tabelaları ferforjeden yapılmış ünlü markaların mağazalarının olduğu Salzburg’un kalbi ve en güzel caddesi Getreidegasse Caddesi, Getreidegasse Caddesi üzerinde dikkatinizi çekecek Mozart'ın doğduğu ev, altın rengi kocaman bir küre üzerinde ayakta duran bir adam heykeli ile Kapitelplatz' Mozart’ın ihtişamlı heykelinin de bulunduğu Mozartplatz, görüldükten sonra otelimize otelimize hareket. Konaklama otelimizde.

5. Gün

Salzburg - Münih - Bregenz - Bodense Gölü

Sabah kahvaltısının ardından öğle saatlerinde Avrupa’nın en önemli sanat, teknoloji, finans, kültür, inovasyon, eğitim ve turizm merkezlerinden Bavyera eyaletinin başşehri Münih’teyiz. Şehir turumuzda ilk durak, etrafı müzeler, kiliseler, dükkanlar, kafelerle çevrili, şehrin kalbinin attığı yer Marienplatz, zarif kubbeleri, etkileyici çan kulesiyle ilgi çekici güzelliğe sahip Eski Belediye Binası (Altes Rathaus), Münih denilince ilk akla gelen yapılardan, şehrin adeta sembolü Yeni Belediye Binası (Neues Rathaus)  , 14.yüzyıl gotik tarzda inşa edilmiş İsator Kapısı, yine Münih’in simgesi olarak kabul edilen Kral Ludwing’in altın mezarı ve birçok hazinenin sergilendiği Fraunenkirche (Meryemana Kilisesi) görüldükten sonra Bodensee Gölü kıyısındaki iki bin yıllık Avusturya’nın şirin lenti Bregenz’e doğru yola çıkıyoruz.  Orman, göl ve Alp dağları manzarasının muazzam güzellik kattığı Bregenz gezimizi tamamlayarak Bodensee Gölü gezisi sonrası Feldkirch bölgesinin etrafında otelimize hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

6. Gün

Feldkırch - Vaduz - Maıenfeld Heidinin Köyü - Zürih

Sabah kahvaltı sonrası dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Liechtenstein Prensliği'nin başkenti Vaduz'u geziyoruz. Parlamento Binası, Vaduz Kalesi Red House ve Vaduz Meydanı görüldükten sonra yemyeşil tepelerin, pamuk yumağını andıran bulutların ve ineklerin dağlarda özgürce dolaştığı sessiz, sakin ve dingin bir haleti ruhiyeye sahip Heidi’nin köyü Heididorf’dayız. Eşsiz bir deneyim yaşadıktan sonra Zürih’e doğru yola çıkıyoruz. İkiz kuleleriyle şehrin en etkileyici yapılarından Büyük Manastır (Grossmünster), 19.yüzyıldan kalma vitraylarıyla turistlerin ilgisini çeken Fraumünster, muazzam akustiğe sahip 19. yüzyılın sonlarında kurulmuş Opera Binası, ünlü markaların vitrinlerinin süslediği Banhoffstrasse, hem gezginler hem de yerel halk için kentteki en popüler cazibe noktalarından Zürih Gölü, şehrin içinden geçen kent merkezini ikiye bölen Limmat Nehri ve şehrin iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri görüldükten sonra İsviçre bölgesindeki otelimize hareket ediyoruz. Konaklama Otelimizde.

7. Gün

Zürih - Luzern - Lugano - Milano

Sabah kahvaltı sonrası Alexander Dumas’ın “İsviçre bir istiridye, Luzern onun içindeki incidir” dediği Luzern’e hareket ediyoruz. Fransız Devrimi sırasında Kral 16. Louis ve ailesini korurken şehit olan 800 İsviçre askeri anısına yapılmış Aslan Anıtı (Löwendenkmal),İsviçre’nin en büyük dördüncü gölü olan ve ziyaretçilerine muhteşem dağların kıyılara uzandığı harika bir manzara sunan Luzern Gölü, kuğuların yüzdüğü gölde Kapell Köprüsü, köprünün içinde tavanlarda üçgen 100’e yakın yağlı boya resmi, bu köprüye bağlı sekizgen su kulesi ve göl kıyısı boyunca şehrin doyumsuz manzarası ile bugünkü gezimizi tamamlayarak İsviçrelilerin işlevselliği ile İtalyanların ışık saçan neşesini buluşturan Lugano’ya hareket ediyoruz. Göl kıyısı boyunca şık İtalyan mimarisi yapılar, mesire yerleri, hayat dolu Piazza Riforma ve doğa harikası Lugano göl kıyısında yapacağımız gezintiden sonra Milano’ya doğru yla çıkıyoruz. Öğleden sonra Milano’ya varışımızı takiben gün boyu her zaman kalabalık Duomo Meydanı ve Milano’nun sembolü ünlü Duomo Katedrali, hemen yanında camdan dev kubbeli, görkemli Galleria Vittorio Emanuele, Dünya çapında tanınmış opera binasına ve tiyatro müzesi Teatro alla Scala, şehrin sanatçı kimliğini, romantik ambiyansını büyüleyici biçimde yansıtan Navigli bölgesi görüldükten ve Milano’da serbest zaman geçirdikten sonra otelimize hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

8. Gün

Bologna - İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası İtalya’nın kiremit rengi ağırlıklı “Kızıl Şehir “ lakaplı Bologna’ya doğru hareket ediyoruz. Kentin ana sembolü olan Asinelli ve Garisenda Kuleleri, şehrin kalbi Piazza Maggiore, göz alıcı mimarisi nedeniyle çevresi gün boyunca fotoğraf çekmeyi amaçlayan gezginler tarafından kuşatılan Neptün Çeşmesi, Avrupa’nın en büyük altıncı dini yapısı Basilica di San Petronio görüldükten sonra şehir gezimizi tamamlayarak sizleri havalimanına hareket edeceğimiz saate kadar serbest bırakıyoruz. . Bologna’dan havalimanına hareket Türk Havayolları’nın TK 1326 sefer sayılı uçağıyla saat 19.15’te İstanbul’a hareket. Yerel saat 23.55’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Programda Belirtilen Turlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Vize Ücreti

+ Vize Ücreti (Ankara)

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Şehir Vergileri

+ Bahşişler

Örnek Oteller:
Grand Hotel Barone Di Sassj vb. Italy/Milano
Du Parc Hotel vb. – Switzerland/Baden
MY Parkhotel vb. – Germany/Kempten
Hotel Hoffterhof vb. – Austria/Salzburg
Duo Hotel vb. – Checzh Repuvlic/Prague
Haston City Hotel vb. – Poland/Wroclaw
Lenonardo Hotel vb. – Germany/Berlin


  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT