1912 yılında Gaziantep`te kurulan Develi Kebap 36 yıldır İsatnbul Samatya`da, Gaziantep başta olmak üzere Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını özenle sunmakta.
Üç kuşa boyunca gelen tecrübe ve disiplin Develi mutfağının Türkiye ve dünyada zirveye taşımıştır. Develi ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Arif Develi, kendi buluşu olan Fıstıklı Kebap ile yemek literatürüne geçerek bütün lezzet otoriteleri tarafından kebap konusunda Türkiye ve dünyanın en iyisi seçilmiştir.
Günümüzde bu seçkin mutfağa Etiler, Kalamı gibi seçkin mekanlarda aynı kalitede ulaşabilirisiniz.
"1912`den beri damak zevkimiz"
Yemek yemeyi sadece yaşamsal bir eylem olarak görmeyen kişiler için her değişik tat bir haz olur. Ülkelerin, kültürlerine göre ve birikimlerine göre farklılık gösteren mutfaklarını tanımak ise başlı başına bir heyecandır. Güzel tatlar, değişik lezzetler damaklarda ve belleklerde her zaman hatırlanacak izler bırakır.
Arif Develi
"Develi mutfağı", herşeyden önce, Türk milli mutfağının bir aynasıdır.
Aynı Fransız ve Çin mutfaklarında olduğu gibi, Türk mutfağında da değişik yörelerin kendine has, çok zengin yemek çeşitleri ve farklı tatları bir araya gelmiştir.
Biz, Develi olarak, bu lezzetleri sizlere sunmaktan gurur duyarız.
Develi Spesiyalleri:
Kebaplar: Patlıcanlı Kebap, Ezmeli Kebap, Simit Kebabı, Soğan Kebabı, Yoğurtlu Kebap, Ali Nzik, Develi Köfte, Fıstklı Kebap, Kuzu Şiş...
Yöresel Yemekler: Ekşili ufak köfte, İçli Köfte, Zeytinli pide, Yuvalama...
Tatlılar: Ceviz tatlısı, Künefe, Kabak tatlısı, İncir tatlısı, Sütlaç...
Park Yeri Var
Kredi Kartı: Visa-Master