Baklagil Yahnisi

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 4 orta boy küp kesilmiş domates (800gr.)
2 su bardağından biraz fazla nohut (550 gr.)
1 su bardağı yıkanıp ayıklanmış mercimek (225 gr.)
1 su bardağı robotta dilimlenmiş havuç (200 gr.)
2 su bardağı küp doğranmış patates (350 gr.)
2 orta boy soğan (iri kıyılmış)
1/2 su bardağı yeşil biber
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
4 diş dövülmüş sarmısak
1 su bardağı et suyu (250 ml.)
2 çorba kaşığı sıvı yağ (30 ml.) veya 1 çorba kaşığı tereyağı (15 gr.)
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Nohutları bir gece önceden sıcak suda ıslatın. Islattığınız nohutları tuzlu suda orta dirilikte haşlayın. Haşlanmış nohutları, geri kalan tüm malzemelerle birlikte sebzeler yumuşayıncaya kadar (40-45 dk.) kısık ateşte pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT