
Devamını Oku
Kişi Sayısı: 6 Kişi
Pişme Süresi: 20 Dakika
Malzemeler: 500 gram balkabağı
75 gram tam buğday unu
100 gram pikan ceviz
100 gr turnayemişi
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı bal
50 gram tereyağı
50 gr çiğ krema
1 Yorum:
Hazırlanışı
Balkabaklarını küp küp doğrayın. Turna yemişi ile birlikte 10 dakika haşlayın ve süzün. İçine bal ve esmeri şeker koyup harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı, doğranmış pikan cevizi, tam buğday ununu ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
Balkabaklı harcı yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Üzerine de ıslak kum kıvamındaki harcı eşit bir biçimde pay edin. 180 derecede 20 dakika pişirdikten sonra ılıtıp servis edin. Servis yaparken arzu ederseniz çiğ krema ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.