Kabaklı Börek

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 adet büyük boy kabak
1/2 demet maydanoz
3 adet taze soğan
100 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
100 gr. margarin
1 kg un
1/2 bardak sıvıyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Maydanozu ve soğanı kıyıp kabağı rendeleyip ve suyu sıkılır. Hepsini 100 gr. beyaz peynir ile ezerek karıştırılır. Yumurta ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırılır. 1/2 bardak sıvı yağ ile margarini bir kapta eritilir. 1 kg. undan birazını ayırıp kalanına tuz ve hafif hafif su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamuru 20 bezeye ayırılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan her hamurun üzerine yağlı karışımdan sürülür. Tepsiyi yağlayıp yağladığınız hamurları tepsinin büyüklüğünde göre çekerek yerleştirilir. 10 adeti alta koyup üzerine hazırladığınız malzemeyi döşeyin. Kalan hamurları da aynı şekilde döşeyin. En üste kalan yağı sürüp 180-200 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT