Lorlu Lokma

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: Hamur: 125 g tatlı lor, 125 g margarin, yarım çay kaşığı tuz, 1,5-2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu
Üzeri için: 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı haşhaş, 1 tatlı kaşığı susam, 1 tatlı kaşığı çörek otu, 1 tatlı kaşığı anason
Yoğurtlu sos: 350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küçük boy kereviz, 1 havuç, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 adet kırmızı biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Loru çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin. Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın.
Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz. Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün. Biberleri küp küp doğrayın. Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın. Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT