Makrnalı Börek

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 300 gr. Erişte Makarna
2 yumurta
1 küçük paket erimiş margarin (1/2 pakette olabilir)
3 su bardağı süt
2 adet yufka
Tuz
Beyaz peynir, maydanoz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tuzlu suda makarnalar haşlanır, süzülür. Diğer tarafta yağ eritilir, soğutulur. Süt ilave edilir. 2 yumurta çırpılarak eklenir. Ayrı bir kapta karışmış olan bu harç makarnaya katılır, karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yufkaların biri serilir. Makarnanın Yarısı yufkanın üstüne döşenir. Üzerine maydanozlu peynir döşenir. Onun üstüne de kalan yarım makarna döşenir. En üste ikinci yufka kapatılır. Üzerine yumurta sürülür. Fırına verilir. Yufka: 2 kaşık yoğurt, tuz, un ve su ile yoğulurarak hamur yapılır. 10-15 dakika dinlendirilir. İki beze yapılır. İnce açılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT