Malzemeler: 300 gr. Erişte Makarna 2 yumurta 1 küçük paket erimiş margarin (1/2 pakette olabilir) 3 su bardağı süt 2 adet yufka Tuz Beyaz peynir, maydanoz
Tuzlu suda makarnalar haşlanır, süzülür.
Diğer tarafta yağ eritilir, soğutulur. Süt ilave edilir. 2 yumurta çırpılarak eklenir.
Ayrı bir kapta karışmış olan bu harç makarnaya katılır, karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yufkaların biri serilir. Makarnanın Yarısı yufkanın üstüne döşenir. Üzerine maydanozlu peynir döşenir. Onun üstüne de kalan yarım makarna döşenir. En üste ikinci yufka kapatılır. Üzerine yumurta sürülür. Fırına verilir. Yufka: 2 kaşık yoğurt, tuz, un ve su ile yoğulurarak hamur yapılır. 10-15 dakika dinlendirilir. İki beze yapılır. İnce açılır.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...