Malzemeler: 4 su bardağı un 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ Yeterince su, tuz 1 paket margarin 1 adet yumurta sarısı yeterince beyaz peynir maydanoz 1 çorba kaşığı haşhaş<
Un elenip yoğurma kabına alınır. Ortası hamur gibi açılır. İçine 2 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve azar azar su ile tuz ilave edilir. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurulur. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinledirilir. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparılıp ve beze yapılır. Unlu bir zeminde her bezeyi ayrı ayrı mantı yufkası kalınlığında açılır. Eritilmiş margarin yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. Bohça seklinde katlanılır. Diğer yufkalarda da aynı işlemi tekrarlanır. Hamur bohçaları 5 dakika buzlukta bekletilir. Buzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açılır. Sonra tekrar yağlayıp herbirini bohça gibi katlanılır. Yeniden buzluğa yerleştirilir. Bu işlem 3 kez tekrarlanır. Yeterince peynir bir çatal ile ezilir. İçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edilir. Buzluktan çıkardığınız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açılır. Bir bıçak ile üçgen parçalar kesilir. Her parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyulur. Sonra yuvarlayarak sarılır. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısı sürülür. Haşhaş serpilir. Orta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında böreklerin altları ve üstleri kızarana dek pişirilir.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...