Pratik Su Böreği

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 adet yufka
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı su
150 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın. Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka parçalarını koyun. Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin. Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün. Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı su kayun. Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT