Malzemeler: 2 adet yufka
2 yemek kaşığı margarin
Harç için
300 gram pastırma 2 adet domates
3 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 50 gram rende kaşar tuz - karabiber
Harçın hazırlanması: Pastırmaları ince dilimleyip, çemenlerini çıkarınız. Domatesleri küp küp doğrayınız. Sivri biberleri ayıklayıp, ince ince kıyınız. Yayvan bir tencerde 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp, pastırmalara renk veriniz. Daha sonra içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip, sote etmeye devam ediniz. En son küp küp doğranmış domatesleri ekleyip, tuz - karabiber ile baharatlandırdıktan sonra bir taşım pişirip, ocaktan alınız. Pastırmalı harçı ayrı bir tabağa koyup, soğutunuz.(sıcak harç , yufkayı paralayabilir.)
2 adet yufkayı üst üste tezgaha yayıp, 4 eşit parçaya kesiniz. Kesilmiş 8 adet yufkayı üst üste koyup, bir kaseye koyduğunuz 2 yemek kaşığı margarin ile yağlayınız. Pastırmalı harçı yufkanın geniş tarafına koyup, önce kenarları içe katlayarak, kalın bir mektup zarfı şeklinde sarınız. Sarılmış börekleri yağlanmış tepsiye dizip, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz. Böreklerin üzerleri kızarınca, en son üstlerine rendelenmiş kaşarları serpip, peynirler kızarana kadar pişirmeye devam edip, sıcak olarak servis ediniz.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...