Patatesli Poğaça

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 yumurta
1 çay bardağı süt
12 kahve fıncanı un
300 gr. margarin
1/2 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi: 1 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
3 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
Üzerine: 1 yumurta sarısı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
İç malzeme için soğan ince ince doğranır. Margarin tavada eritilip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ve salça ilave edilir. Haşlanmış patatesleri küçük küpler halinde kesilir. Soğanların üzerine eklenir baharatı ilave edilip soğumaya bırakılır. Poğacanın hamuru için malzemeler mutfak robotuna konur ve yumuşak bir hamur yapılır. Hazırlanan hamurdan yuvarlaklar alınıp elde yassıltılır. Hazırlanan patatesli içten bir miktar hamurun içine konur ve yuvarlak biçimde kapatılır. Fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek üstü hafif kızarana kadar pişirilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT