Peynirli Bohça

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 150 g soğuk margarin
Yarım su bardağı un
Hamur için: 3 su bardağı un, 1 poşet Dr. Oetker Instant Maya, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta, 30 g margarin, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay bardağı maden suyu
İç malzeme: Yarım su bardağı peynir rendesi
Üzeri için: 1 yumurta sarısı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Margarinli karışım: Margarini yarım su bardağı un ile iyice yoğurun ve buzdolabına koyun.
Hamur: 3 su bardağı unu maya ile karıştırın. Üzerine tuz, yumurta, margarin, sirke ve maden suyunu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Unlu margarin karışımını buzdolabından çıkartıp açtığınız hamurun ortasına koyun. Hamuru bohça gibi dörde katlayıp margarinin dışarıya çıkmamasına dikkat ederek merdane ile 1 cm kalınlığında açıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlenmiş hamuru tekrar dörde katlayıp 1 cm kalınlığında açarak tekrar 20 dakika buzdolabında bekletin. Son turda da çıkan hamuru dörde katladıktan sonra bu kez 0,5 cm kalınlığında açın. 5 cm boyutlarında kareler kesin. Ortalarına peynir koyun ve dört köşesini birleştirip bastırarak yapıştırın. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp bekletmeden fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT