Malzemeler: 5 yufka 250 gram tereyağı 2 yumurta 3 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt 3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 kg kuşbaşı et Tuz, toz kırmızıbiber
Ön hazırlık olarak eti haşlayın ve ısıtılmış basınçlı tencereye aktarın. Etin üzerini 3 parmak aşacak kadar kaynar su, tuz ekleyip, haşlayalın. Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serin. Her yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün. Son katına da tereyağı sürüp, yufkaları kare dilimler halinde kesin ve ısıtılmış 230 dereceli fırında pişirin. Sos için: 3 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurda 3 çorba kaşığı un ve 2 yumurtsyı ekleyin. Limon suyunu da ilave edip, mikserle karıştırın. 1.5-2 su bardağı suyu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana dek karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde sosu ateşten alıp, altı ve üstü pişen yufkaları fırından alın. Etlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine gezdirin. Etleri böreğin üzerine yayıp üstlerine sosu gezdirin. Ayrı bir kapta tereyağını eritip, kırmızı biber ekleyin ve etli yufkanın üszerine dökün. Tepsiyi tekrar fırına sürün ve 5-10 dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...