Ispanaklı Akıtma

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet soğan
Tuz, karabiber
300 gr. yoğurt
2 diş sarmısak

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır. Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır. Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir. Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur. Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuz, karabiber eklenir. Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır. Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT