Döğme Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı döğme
1 su bardağı nohut
500 gr kuzu eti
8 su bardağı su
1 soğan
2 sivri biber
4 domates
2 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
tuz, kekik, pulbiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Nohutu ve döğmeyi akşamdan ıslatın. Nohutun suyunu süzüp haşlayın. Soğan ve biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kemikli eti düdüklü tencerede 8 bardak su ilavesiyle 15 dakika kaynatın. Elde ettiğiniz et suyunu bir kaba alın. Margarini tenceredeki etlere ilave edip biraz kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Domates ve biber salçası ile pul biberi kavrulmakta olan ete ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesleri ekleyip 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Nohut ve döğmeyi süzüp etlere ilave edin. Et suyunu da ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve 40 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT