Hamsi Çorbası

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 10-15 adet 250 gram Hamsi
1 orta boy Soğan
3 yemek kaşığı 30 gram Margarin
6 su bardağı Su
2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 küçük boy Havuç
1/3 su bardağı 35 gram Un
1 adet Yumurta
3 yemek kaşığı Limon suyu
3 tatlı kaşığı Kekik

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Balığı temizleyip yıkayın ve kılçıklarını ayıklayın. 1 santimetre kalınlıkta doğrayın. Soğanı ince ince doğrayarak yağla birlikte tencereye koyun. Kapağı kapatın ve kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika kavurun. İçine 5 su bardağı su ve tuz koyarak, kaynatın. Havucu yarım santimetreküp irilikte doğrayın ve kaynayan karışıma ekleyin. Unu, kalan su ile ezerek karıştırarak tencereye ekleyin. Doğranmış balığı da ekleyerek 20 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurtayı limon suyu ile iyice çırpın ve içine sıcak çorbadan bir kaç kaşık koyarak ılıtın. Limon suyu yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştırın. Pişen çorbaya kekiği ekleyerek ocaktan alın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT