Mantarlı Tavuk Çorbası

Yeme İçme Yemek Tarifleri Çorbalar Mantarlı Tavuk Çorbası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 adet tavuk biftek
200 gr. mantar
1 adet limon
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
4 bardak su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tavuklar küçükçe doğranır. Mantarlar ince ince kesilir ve bir kaba konur ve üzerine limon suyu dökülüp karıştırılır. Bir tencerede yağ eritilerek içine mantar ve tavuklar konur ve 2-3 dakika kadar orta ateşte kavrulur. Sonra üzerine 4 bardak su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Un sütün içinde iyice ezildekten sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş dökülür ve iyice karıştırılır. Çorba istenilen kıvamda koyulaşınca ateşten alınır. Arzuya göre bir çorba kaşışığı tereyağında iki çay kaşığı kırmızı biber yakılır ve servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökülür.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT