Pırasa Çorbası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 pırasanın beyaz kısımları
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı (30 gr.)
1 çay kaşığı curry tozu
2 1/2 su bardağı etsuyu veya bulyondan elde edilmiş etsuyu (625 ml.)
1/2 su bardağı krema (150 ml.)
Süslemek için taze maydanoz
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pırasa, soğan ve patatesi orta büyüklükte parçalar halinde doğrayın. Doğradığınız sebzeleri bir tencerede erittiğiniz tereyağında yumuşayıncaya kadar (5-6 dk.) sote edin. Tencereye et suyunu ekleyin ve önce bir taşım kaynatıp sonra hafif ateşte sebzeler iyice pişene kadar (30-40 dk.) pişirin. Sebzeleri ateşten alın ve soğuduktan sonra robotun blender bölümünde iyice karıştırın. (Daha pütürsüz bir çorba isterseniz bu karışımı ince tel süzgeçten geçirin.) Hazırladığınız çorbayı orta ateşte kaynatın. Kremayı ilave edip karıştırın. Arzu ederseniz kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT