Fırında Sebzeli Bonfile

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 kg. bütün bonfile
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
100 gr. pırasa (ince uzun kıyılmış)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
3 diş sarmısak (bütün)
6-7 iri boy mantar, dilimlenmiş (200 gr.)
100 gr. tatlı kırmızıbiber veya közlenmiş kırmızıbiber
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Temizlenmiş bütün bonfileyi ortasından uzunlamasına keserek ikiye ayırın ve içini açın. Bonfilenin dışına ve iç yüzüne 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırçayla iyice sürerek yedirin. Bonfilenin açtığınız iç kısımlarına yarım çorba kaşığı biberiye ve 1 çay kaşığı adaçayını yayarak serpin. 3 diş sarmısağı bonfilenin değişik yerlerine saplayın. Bonfileyi bu halde buzdolabında 1 saat bekletin. Soğan, dövülmüş sarmısak, kırmızı dolmalık biber, pırasa ve mantarı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan ve pırasa iyice ölene kadar sote edin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk. daha sote edin. Bu karışımı bonfilenin içine koyun. Bonfilenin açılan 2 ucunu üst üste kapatın ve kürdanlarla tutturun. Önceden 175 °C`de ısıttığınız fırında 45 dk. kadar pişirin. Pişmiş bonfileyi kürdanlarını çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT