Elmalı Tavuklu Pilav

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağ
2 adet tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
4 buçuk su bardagi tavuk suyu
1 adet elma
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı köri
1 adet kuru soğan
Tuz - karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pirinçi ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayınız. Tavuk göğüslerini şerit şerit doğrayınız. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyınız. Elmaları ayıkladıktan sonra küp küp doğrayıp, elmaların kararmamaları için limonlu su da bekletiniz. Yayvan bir tencerede tereyağı kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış tavukları ekleyip, tavuk etlerine renk verdiriniz. Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, yıkanmış pirinçleri, doğranmış elmaları, zencefili, tuz - karabiberi ilave edip, kavurunuz.
En son olarak tavuk suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın.
Pirinçler göz göz olana kadar pişirip, demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT