Krem Karamel

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 100 gr (2/5 su bardağı) toz şekerden hazırlanmış karamel
500 ml (2 su bardağı) süt
3 yumurta
2 yumurta sarısı
60 gr (4 çorba kaşığı) toz şeker
3-4 damla vanilya esansı (isteğe bağlı)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Önce fırınınızı ısıtıp, 165°C`ye getirin. Karameli hazırlayıp, 5 krem karamel kalıbının dibine dökün. Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın. Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışama yedirin. Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün. 8 - 10 cm yüksekliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin.
Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın. Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşeten ve alt üst ederek tabaklara çıkartın. Krem karameli soğuk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT