Muzlu Pasta

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 Paket muzlu puding
2 Su bardağı süt
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
1 Kase mısır gevreği
1 Adet muz
1 Çorba kaşığı karamelli şeker
2 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
Üzeri için: 1 Çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
Kıyılmış fındık

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sütü bir tencereye aktarın. Üzerine 1 paket muzlu pudingi ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Koyulaşana dek pişirin. Koyulaştıktan sonra yarım paket krem şantiyle yarım su bardağı soğuk sütü katılaşana dek çırpın. Buzdolabında yarım saat bekletin.
Hafifçe ılınmış olan muzlu pudinge 1 kase dolusu mısır gevreği ekleyin ve iyice karıştırın. İstediğiniz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba doldurun. Üzerine muz dilimleri yerleştirin. Havanda iri kalacak şekilde dövdüğünüz karamelli şekeri muz dilimlerinin üzerine serpin. 2 Çorba kaşığı kıyılmış fındığı ekleyin. Kalan mısır gevrekli pudingi ekleyin. Üzerini bir kaşığın tersiyle düzleyin ve kalıbı buzluğa koyun. Yarım saat beklettikten sonra folyo yardımıyla tatlıyı kalıbın içerisinden çıkarın. Ters yüz ederek düz bir tabağa alın. Üzerine rendelenmiş çikolata ve kıyılmış fındık serpip, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT