Tavuklu İslim Kebabı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 adet patlıcan
3 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı sıvı margarin
1 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı Salça
1 su bardağı Tavuk suyu
1 tatlı kaşığı Kımızı pul biber
tuz-karabiber
Süsleme için: domates, dolmalık biber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Patlıcanları şerit şerit soyup,boyuna dilimleyip, kızartınız. Havlu kağıtlı tabağa çıkarıp yağını alınız. Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayınız. Taze soğan ve sivri biberleri kıyınız. Tencerede sıvı margarini kızdırıp, tavuk etlerine renk veriniz.
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sivri biber ve taze soğanı ekleyip sote ediniz. Salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavurunuz. Tavuk suyundan bir miktar ekleyip, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Bir taşım kaynatın. Kızarmış patlıcanları,dilimler geniş ise 2 adet, ince ise 3 adet birbirlerinin üzerine çapraz yerleştirin. Ortaya içi koyup,patlıcanların uçlarını içe doğru kapatınız. Kenarlarını düzeltip hepsine birden kürdan takınız. Domates ve dolmalık biberleri küçük kesip kürdanın üzerine takınız. Fırın kabına diziniz. Tencerede kalan tavuklu harcın üzerine,tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız. Fırın kabındaki islim kebaplarının üzerine gezdirip, 185 derecede 20-25 dakika pişiriniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT