İslim Kebabı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 adet Patlıcan
500 gr. Kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
4 adet sivri biber
tuz, karabiber
1 adet domates

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
4 adet patlıcanın önce kabukları soyulup temizlendikten sonra uzunlamasına 5 mm kalınlığında kesin.Sonra kızgın yağda kızartın.Kızarttığınız patlıcanların üzerine hafif şeker serpin.Bu patlıcanların daha lezzetli olmasını ve çiğ tadını almasına yardımcı olur.Bu arada başka bir tencerede kuşbaşı eti, önceden küp şeklinde doğranmış soğanları,salçayı,tuz karabiber ve biraz da su ilave ederek pişirin.Bir tepsiye patlıcan dilimlerini çapraz olacak şekilde üstüste yerleştirin ve tam ortalarına hazırlamış olduğunuz et karışımından patlıcanların bohça şekilnde katlanmasına olanak verecek kadar koyun.Sonra bohça yaptığınız doldurulmuş patlıcanların üzerine yuvarlak bir dilim domates koyup üzerine kürdan batırın ve tepsiye yerleştirin.Bu işlem bittikten sonra hazırladığınız etli karışımın suyunu üzerinde gezdirip fırında 15-20 dakika 200 C de pişirin.Yeşil sivri biber ile ve üzerine bir yaprak maydanoz koyup sıcak servis yapın

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT