Dereotunu ayıklayıp, kıyınız. Tavuk göğüslerini ince ince doğrayınız. Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Kuş üzümünü ayıklayıp, ıslatınız. Pirinçleri ayıkladıktan sonra süzgecin içinde soğuk suyun altında yıkayınız.
Tavayı ateşte önce ısıtıp, safranı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurunuz. Safranın kokusu çıktıktan sonra tavuk etlerini ilave edip, renk verdiriniz. Renk alan tavukların içine doğranmış kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. En son olarak tuz - karabiber ile baharatlandırıp, ateşten alınız.
Pilav için, yayvan bir tencerede tereyağı kızdırıp, fıstıkları ilave edip, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra fıstıkların içine yıkanmış pirinçleri ekleyip, pirinçlerin kırılmaması için az tuz ilave edip, 5 dakika kavurunuz. Pirinçler kavrulduktan sonra, içine ıslattığınız kuş üzümlerini, tarçını, sote edilmiş tavuk etlerini, tavuk suyunu, ekleyip, pirinçler göz göz olana kadar pişiriniz.
Demlenen pilavı, servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış dereotunu serpip, sıcak olarak servis ediniz.