Izgara Kalamar

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 400 gr. kalamar
Küçük bir roka demeti
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml.)
2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı soya sosu (30 ml.)
3 diş dövülmüş sarmısak

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Zeytinyağı, limon suyu, toz şeker, karbonat, soya sosu, sarmısak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırparak karıştırın. Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kalamarları yıkayıp içlerini temizledikten sonra,7.5 cm`lik parçalar halinde kesin. Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın. Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarların üstüne dökün ve 30 dk. kadar buzdolabında bekletin. Kalamarları terbiye sosundan alın ve kokusuz ızgarada 5 dk. pişirin. Ters yüz edin ve öbür yüzlerini de 5 dk. kadar pişirin. Izgarada pişirmiş olduğunuz kalamarları rokanın üstüne yerleştirin. Bir kenara ayırmış olduğunuz 3 çorba kaşığı terbiye sosunu üzerlerine döküp servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT