Lüfer Köftesi

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 adet lüfer
3 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı çamfıstığı
1 kahve fincanı kuşüzümü
Tuz, karabiber, yenibahar
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Başı ve kuyruğu temizlenip yıkanmış lüferleri iki üç parçaya ayırın. Bir tencereye koyun, üstünü örtecek kadar su ekleyin, tencerenin kapağı açık olarak 15 dakika haşlayın. Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri alın. Lüferin derisi ve kılçıklarını ayırdıktan sonra küçük didikleyin. Balığa ufalanmış ekmek içi, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz, şeker, yenibahar, kuşüzümü ve çamfıstığını ilave edip yoğurun. Harçtan yuvarlak köfteler hazırlayıp, una bulayın. Lüfer köftelerini kızdırılmış sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT