Şaraplı Armut

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 4 sert armut, soyulmuş ve dilimlenmiş
150 ml beyaz şarap
75 gr pudra şekeri
1 limonun kabuğu, dilimlenmiş
kiraz, süslemek için

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
1 Porsiyon: 140 Kalori.
Şarabı şekeri ve limon dilimim bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar düşük ateşte karıştırın. Bir taşım kaynatıp, armutları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dak. pişirin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Limon dilimini alıp, birkaç tane armudu süsleme için ayırın. Sonra soğuk karışımı blender`da veya süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Bir dondurucu kabına koyup birkaç saat derin dondurucuda dondurun. Derin dondurucudan çıkartıp büyük bir kaseye alın. Dondurmayı bir çatalla ezerek hafif sulanıncaya kadar çırpın. Karışımı tekrar dondurucu kabına koyup 3-4 saat daha tutun. Dondurmayı derin dondurucudan alıp 15 dak. oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin. Bardaklara doldurup armut dilimleri ve kirazla süsleyip servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT