Çökertme

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: Yarım kilo bonfile (Beaf straganof olarak hazırlanmış)
Bir buçuk kilo patates
Yarım kilo yoğurt
3-4 diş sarmısak
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3-4 kaşık tereyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Teflon tavada etler yağsız olarak kızartılır. Et suyunu bıraktığı anda içine tuz ve çok az karabiber ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Patatesler parmaktan biraz daha ince, cipsten biraz daha kalın olacak şekilde doğranır ve sıvıyağda kızartılır. Geniş bir kayık tabağın tabanını kaplayacak şekilde patateslerin üçtebiri yayılır. Üzerine etin yarısı ikinci kat olarak yayılır. Sonra bir kat patates ve bir kat etin üzerine patatesler kapatacak şekilde kaplanır. En üste sarmısaklı yoğurt dökülür ve tabağın tamamı kapanacak şekilde yayılır. Son olarak tereyağ ateşte kızdırılır. Kırmızı biber ilave edilir ve sos olarak tabağın üzerine gezdirilir. Servis yapılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT