Malzemeler: 500 gr kıyma 1 büyük soğan 2 dilim bayat ekmek 1 yumurta yeterince tuz, karabiber 2 kaşık yağ 2 büyük domates yarım kaşık salça 2 bardak su 1 küçük demet kıyılmış maydonoz
Yarım kg kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim bayat ekmek içi, yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydonoz ve 1 yumurta kırılıp güzelce yoğrulur. Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılmış iki el arasında parmak şeklinde köfteler yapıp bir kenara bırakılır. Bir tava içerisinde yağ kızdırılır. Bu kızdırılmış yağda yalnız üzerlerinin renkleri dönecek kadar köfteler sallanarak çok hafif ateşte tutulur. Yağlarıyla birlikte bir tencereye alınır. Hafif ateşte önce yağda salça öldürülür, sonra kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara bölünmüş domatesler katılır. Domatesler de iyice öldürülür. Bu erimiş yağlı domates suyu, olduğu gibi köftelerin üzerine gezdirilir. Hepsinin üzerine iki bardak su dökülür, orta hararetteki ateşte beş dakika kadar pişirilir.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...