İzmir Köfte

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 500 gr kıyma
1 büyük soğan
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
yeterince tuz, karabiber
2 kaşık yağ
2 büyük domates
yarım kaşık salça
2 bardak su
1 küçük demet kıyılmış maydonoz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yarım kg kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim bayat ekmek içi, yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydonoz ve 1 yumurta kırılıp güzelce yoğrulur. Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ıslatılmış iki el arasında parmak şeklinde köfteler yapıp bir kenara bırakılır. Bir tava içerisinde yağ kızdırılır. Bu kızdırılmış yağda yalnız üzerlerinin renkleri dönecek kadar köfteler sallanarak çok hafif ateşte tutulur. Yağlarıyla birlikte bir tencereye alınır. Hafif ateşte önce yağda salça öldürülür, sonra kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara bölünmüş domatesler katılır. Domatesler de iyice öldürülür. Bu erimiş yağlı domates suyu, olduğu gibi köftelerin üzerine gezdirilir. Hepsinin üzerine iki bardak su dökülür, orta hararetteki ateşte beş dakika kadar pişirilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT