Malzemeler: 2.5 su bardağı un
2.5 su bardağı su 1 çorba kaşığı şeker 100 gr. margarin 4 yumurta 4.5 su bardağı şeker 1/4 limon suyu 1 fiske tuz 2 su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı su, 100 gr. margarin, 1 çorba kaşığı şeker, 1 tutam tuz yağ eriyinciye kadar kaynatılır. 2.5 su bardağı un birden ilave edilir. Tahta kaşıkla karıştırarak 10 dakika pişirilir. Ilınınca üç veya dört yumurta kırılır. Elle yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parça alınır. Elde şekillendirilir. Serçe parmağı sıvı yağa batırılır. Ortası delinir. Soğuk kızartma yağa bırakılır. Ocak üstüne alınır. Sallayarak kızartılır. Kızaran tatlılar soğuk şuruba atılır. 2-3 dakika bekletilir. Servis tabağına alınır.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...