Meyveli Yoğurt Tatlısı

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt (250 gr.)
1 1/2 su bardağı pudra şekeri (250 gr.)
2 su bardağı un (300 gr.)
1 1/2 çorba kaşığı tereyağı (25 gr.)
3 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
300 gr. donmuş vişne
Şurup için: 2 bardak toz şeker (500 gr.)
3 1/2 su bardağı su (875 ml.)
3 çay kaşığı limon suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yoğurdu bir kapta krema haline gelinceye kadar el mikseri ile çırpın; pudra şekeri, yumurta, tereyağı ve un ilave edip iyice karıştırın. Karışıma karbonatı ekleyin ve eriyinceye kadar el mikseri ile karıştırın. Vişneleri döktükten sonra karıştırmaya kaşıkla devam edin. Vişneli kek hamurunu, yağlanmış bir fırın kabına (kare veya dikdörtgen) 2 parmak kalınlığında dökün. Keki 175 °C ısıtılmış fırında, üstü pembeleşinceye kadar (45-50 dk.) pişirin. Kek hamurunun fırından çıkmasına yakın, bir tencereye şurup malzemelerini koyup, şekeri orta ateşte eritin. Şurubu, 10 dk. kadar kaynatın ve kıvamının sulu olmasına dikkat edin. Pişen kek hamuruna kaynar haldeki şurubu yavaş yavaş yedirin. Tatlınızı dört köşe veya baklava şeklinde dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT