Yoğurt Tatlısı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 400 gr. yoğurt
6 yumurta
600 gr. (3 1/4 su bardağı) irmik
120 gr. (1/2 su bardağı) tozşeker
120 gr. (1 su bardağı un)
40 gr. (1/3 su bardağı) nişasta
Şurubu İçin:
450 gr. (1 4/5 su bardağı) tozşeker
750 ml. (3 su bardağı) su
1/2 limon suyu
Süsleme İçin:
250 ml. (1 su bardağı) krem şanti
6 adet ağaççileği ya da çilek

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde benmaride tutun. Yoğurt ılınınca irmiği katıp, yedirin. Yumurtaları, aynı şekilde, sıcak sudaki bir kabın içinde şekerle birlikte karıştırın. Karışım ılınınca kabı sıcak sudan alın. Yumurtalar iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Bir kevgirle önce yoğurdu, sonra sırasıyla un ve nişastayı ilave edin. Fazla karıştırmadan bir tepsiye aktarın. Fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada bir tencerede şeker, su ve limon suyunu 4-5 dakika kaynatın. Şurup ılınınca, ılık haldeki tatlıya yedirin. Servis tabaklarına birkaç kaşık krem şanti koyun. Üzerine porsiyonlanmış yoğurt tatlılarından yerleştirin. Krem şantinin üzerine gelecek biçimde ağaççileği veya çilekleri serpiştirip, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT