İçli Köfte

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 150 gr. az yağlı kıyma
20 gr. fıstık içi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tozbiber
1/2 çay bardağı pulbiber
100 gr. soğan
Hamurun İçindekiler:
50 gr. simit (köftelik bulgur)
25 gr. çiğ köftelik et
1/2 çay kaşığı karabiber
20 gr. haşlanmış patates
Yarım çiğ yumurta
1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.

Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.

Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT