Ekler Pasta

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: Hamuru İçin;
1 Su bardağı un
100 gr. margarin
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı silme şeker
Bir tutam tuz
3 adet yumurta
Kreması İçin; 2 adet yumurta, Yarım su bardağı şeker, 1 çay bardağı un, Birbuçuk su bardağı süt, 1 çay kaşığı vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin; 90 gr. bitter çikolata, 1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı süt

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Su ve yağı bir tencere ile ateşe koyun. Şeker ve tuzu katın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu birden içine katıp karıştırarak 5 -10 dakika pişirin. Hamur ılık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp, yedirin. Hamur ne fazla katı, ne de umuşak olmalı; ele biraz yapışmalıdır. Hamuru geniş duy takılı krema torbasına doldurun. Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın ya da kaşıkla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.30 dakika fırında pişen kekler beklesin.
Kreması için: Tencereye süt hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın. Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katarak pişirin. Krema soğuduktan sonra, hazırlanan ekler kekinin içine kreme torbası yardımıyla ya da enlemesine keserek kremayı doldurun. Bitter çikolatayı eritin. Bir çorba kaşığı süt ilave edin. Parlaklık için margarin ekleyin ve üzerine dökün.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT